VII.Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu Gerçekleşti

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, YECDER, Sakarya İl Müftülüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği işbirliği ile düzenlenen “7. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu 14-15 Mayıs’da Sakarya İlahiyat Fakültesinde düzenlendi. Sempozyumda “Gençliğin Gelişimi ve Problemleri Karşısında Din Görevlileri” teması ele alındı.

Sempozyumun açılış oturumu başta resmi erkan olmak üzere oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay fakülte olarak böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen sempozyuma SakaryaValisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, İl Müftüsü İlyas Serenli, SAÜ İlahiyat Fakültesi, Yunus Emre Camii Eğitim ve Kültür Derneği, Sakarya Müftülüğü ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği temsilcileri ile yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler yer aldı.

Açılış konuşmalarında ağırlıklı olarak din görevlilerinin misyonuna ve toplumsal açıdan önemine değinildi. Bu bağlamda din görevlilerinin gençler için önemli birer rol model oldukları dilegetirildi.Genliğe yönelik 

hizmetlerin çok boyutlu ve kurumsal ortaklıkla yürütülmesi gerektiği ifade edildi. Sempozyumun bilimsel oturumlarında; DİB’in Hizmet Alanları ve Gençliğe Yönelik Faaliyetleri, Gençliğin İnşasında Camiler ve Gençleri Camilerden Uzaklaştıran Sebepler, Üniversite Gençliği, Din ve Sosyal Hayat, Gençliğin İnşasında Kuran Kursları, Yaygın Din Eğitiminde Rehber Olarak Din Görevlileri, Gençliğin Din Eğitiminde Güncel Problemler, Gençlik İnanç ve Din konuları ele alındı.Tebliğlerde gençliğin dini hayatı, problemleri ve konuyla ilgili örnek uygulama ve çözüm önerileri dile getirildi. Bilimsel verilerden hareketle gençliğe yönelik din hizmetleri kritik edildi.

Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli’nin yaptığı kapanış oturumunda kurum temsilcileri tarafından sempozyumun değerlendirmesi yapılarak program tamamlandı.Yecder yönetim kurulu üyesi Mehmet Keskin ev sahipliği için

sempozyum paydaşlarına teşekkür ederken İl Müftüsü Serenli, Sakarya Müftülüğünün gençliğe yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sempozyum Yrd. Doç. Dr. Abdullah İnce’nin kısa değerlendirmesi ve sonuç bildirgesini okumasıyla sona erdi.