Yunus Emre İstişareleri II

YUNUS EMRE İSTİŞARELERİ 2

09 Kasım 2008 Pazar

Gündem

  1. Bir önceki toplantının sonuçlarından hareketle (ki yukarıdadır) hayata geçirilecek projelerin tespiti ve görev dağılımı,
  2. Bölge toplantılarının devamı ve içeriğinin netleştirilmesi…

Sonuçlar

  1. Toplantılarımız iki haftada bir Pazar günleri 08.00’da yapılacaktır.
  2. Her toplantıya bir uzman davet edilecek, 45 dakika bir saat arası ders dinlenilecek, sonrasında istişare yapılacaktır.
  3. 23 Kasım günkü toplantıda Ahmet MARAŞLI Bey’in “Eğitimde ve Hayatta Çocuğu Nasıl Yönlendirebiliriz?” konulu dersi dinlenilecektir.
  4. Okul kütüphaneleri Diyanetin Kitaplarıyla zenginleştirilmelidir. Bu Konuda Dini Yayınlar Daire Başkanlığından okul müdürünün dilekçesiyle talepte bulunulabilir.
  5. Din görevlileri kendi çocuklarının okudukları okulların Okul-Aile Birliklerine girmeli ve katkı sağlamalıdır.
  6. 24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle din görevlileri mahallelerindeki okulları ziyaret edip öğretmenler gününü kutlayabilir.
  7. Her imam camide yapacağı eğitim çalışmaları için yanına uzman öğretmenler alarak çalışmalıdır.
  8. İHL’lerdeki öğrenci kalitesinin yükseltilebilmesi için İlkokullar mesleki tanıtımlarına İHL’leri de katmalı.
  9. İHL’ler kendi okullarına öğrenci çekmek adına İlkokullarda tanıtıcı programlar yapmalıdır.
  10. Her öğretmen ve her din görevlisi görev yaptığı yer veya oturduğu çevredeki öğretmenlerle ve din görevlileriyle ilişki içinde olmalı ve yaptıkları faaliyetlerde istişare edip ortak hizmetler üretmelidir.
  11. Her cami internet sitesi kurmalı. Bu yolla öğrencilerle okul dönemi boyunca da ilişkisini devam ettirmiş olmalı.
  12. Sivil Toplum Kuruluşları hayır hizmetlerini camilerle iç içe yapmalı. Bunu temin etmek için İmam ve öğretmen gerekli altyapıyı hazırlamalı.
  13. Öğretmenler Camilerde vaaz ve nasihatte bulunabilir. Öğretmen cemaat namazlarına daha çok gitmeli ve İmamın izniyle çeşitli hizmetleri üstlenmeli.
  14. Öğretmenler yaz döneminde olduğu gibi sene içerisinde de Camide Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerini verebilir.
  15. Öğretmenler yaz döneminde olduğu gibi sene içerisinde de Camide Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerini verebilir.