Yunus Emre İstişareleri IX

YUNUS EMRE İSTİŞARELERİ 9

08.03.2009

 

İSTANBUL 1453 Panoramik Müzesi  (http://www.panoramikmuze.com/) ve İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ (http://www.kultursanat.org/haber/haberid-536.html )' ne gezi etkinliği olarak yapıldı.

İSTİŞARE SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:

  1. Kültürümüzü bizlere tanıtan müzelerin gençliğimize tanıtılması çok önemlidir.
  2. İl içinde olan müzelerin o ildeki eğitimcilere, din görevlilerine, sivil toplum kuruluşlarına öncelikle tanıtılması gerekmektedir.
  3. İSTANBUL 1453 Panoramik Müzesi her yaştan insanımızın bir şeyler alacağı tarzda etkileyici bir şekilde hazırlanmıştır.
  4. Acilen Çanakkale' ye ve ülkemizin zengin tarihinin bulunduğu her bölgeye yapılmalıdır.
  5. Eğitimciler öğrencilerini, Cami Görevlileri cemaatini ilk fırsatta panoramik müzeye getirmelidir.
  6. İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ Müslüman bilim adamlarının Avrupa ’dan çok uzun yıllar önce neleri başardıklarının somut örnekleriyle doludur. Özellikle lise ve üniversite gençliğimize uygun tarzda sunulmalıdır.
  7. İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ’ni bir rehber eşliğinde gezmek çok daha faydalı olacaktır.
  8. İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ 'ni anlatan ve İstanbul’daki tüm okullara gönderilen 5 ciltlik aynı isimdeki eserin tanıtımı en azından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Derslerinde yapılmalıdır. Eserin kütüphanedeki yerini alması sağlanmalıdır, çocuklara araştırma ödevleri verilmelidir.
  9. İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ ’nde izletilen sine vizyon gösterisi çok daha güzel ve farklı seviyelerde hazırlanarak daha etkileyici bir giriş yapılabilir.
  10. Milli Saraylardaki uygulamalarda olduğu gibi Kültür Bakanlığına bağlı müzelerde de o müze konusunda uzman, gerekirse ekstra ücret ödenerek faydalanabilecek bir REHBER bulundurulabilir.