Yunus Emre İstişareleri VI

YUNUS EMRE İSTİŞARELERİ 6

18 OCAK 2009 PAZAR

 

18 Ocak 2009 Pazar günü sabahı Yunus Emre Camii’nde yapılan istişare toplantısında konuşulan ve neticesinde alınan tavsiye kararları şöyledir:

 

  • Toplantının birinci bölümünde yaklaşan yarıyıl tatili ile bazı öneriler istişare edilmiş,
  • İkinci bölümünde Yunus Emre Camii İmam-Hatibi Mehmet KESKİN hocamız camisindeki eğitim- sosyal-kültürel faaliyetlerini anlatmış,
  • Üçüncü bölümde FİLİSTİN DAVASI ve bu bağlamda Prof.Dr.İsmail Lütfi ÇAKAN’ın “Yahudilerle Savaş Hadisi ve Bir Yanılgı” isimli makalesi okunmuş, müzakere edilmiştir.

 

  • Yaklaşan yarıyıl tatili ile bazı öneriler

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine Önerilerimiz

  • Çocukların yarıyıl tatilinde camiye gitmelerini ve imamlarla görüşmelerini sağlayacak proje ve performans ödevleri verelim. Bu anlamda; caminin bölümlerini fotoğraflama, camii etkinliklerini(beş vakit namaz-vaaz-hutbe) izleme, raporlama, kompozisyon ve resimle anlatma yapılabilir.
  • Yaz Kur’an kursuna gitmiş öğrencileri yarıyıl tatilinde yaz kursundaki hocalarını ziyaret etmeye teşvik ederek hem bunun adab-ı muaşeretten olduğunu anlatmak hem de bu zamanın yazın öğrendiklerini hatırlamak için bir fırsat olduğunu analatabiliriz.
  • Karnelerini yaz Kur’an kursu hocalarına da göstermelerini tavsiye edelim.
  • Etüt çalışması yapan camii ve Kur’an kurslarının çalışmalarını çocuklara duyuralım. İhtiyacı olan öğrencilerin bu etütlerden yararlanabileceklerini hatırlatalım.

              

              İmam ve Kur’an Kursu Öğretmenlerine Önerilerimiz

  • Yaz Kur’an kursu öğrencilerin telefonla-SMS-email ile davet edip, karnelerini görelim.
  • Çevremizdeki öğrencilerden ek derse, etüde ihtiyacı olanlarının yararlanması için etüt organize edelim.
  • Çevremizdeki öğretmenlerin tatil süresince daha sık gelmesini rica edelim. Öğrencilerimizle tanıştıralım.
  • Motivasyon ve Verimli Ders Çalışma gibi başlıklarda konferans veya seminer çalışması yapalım. Bu çalışmalar için Eğitimci Yazar Bican Veysel YILDIZ’ı arayabilirsiniz.
  • Öğrencilere ve velilere faydalı olacak başlıklarda vaaz, hutbe ve broşür yayınlayalım. Bu tür broşürler için Eğitimci Yazar Bican Veysel YILDIZ’ı arayabilirsiniz.
  • Karnelerine baktığımız öğrencilere muhakkak küçük de olsa bir hediye verelim. Bu hediyelerin çocukların ilgisini çekecek saat, mp3, top… gibi şeylerden oluşması daha cazip olacaktır.

 

HAYIRLI İŞLERİNİZDE BAŞARILAR DİLERİZ.

             

  • Yunus Emre Camii’ndeki eğitim- sosyal-kültürel faaliyetleri.

Camii İmam-Hatibi Mehmet KESKİN Bey,

Caminin inşaatından (konferans salonu- Yaz kur’an kursu- spor salonu- aşevi),

Eğitim faaliyetlerine (Yaz Kur’an Kursu- Kış etütleri- ders grupları- bayanlara yönelik eğitim);

Tarihi ve kültürel mirasımı olan yerlere yapılan ziyaretlerden,

Kültürel etkinliklere (Çanakkale- 30 Ağustos- 10 Muharrem konferansları) kadar hepimiz için model olan Mescid-i Nebevi’yi örnek alarak yaptığı ve yapacağı projeleri anlatmıştır.

 

  • FİLİSTİN DAVASI ve bu bağlamda Prof.Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN’ın “Yahudilerle Savaş Hadisi ve Bir Yanılgı” isimli makalesi.

Yüzyıla yakın bir süredir kanayan bir yaramız olan FİLİSTİN DAVASI’nda gelinen nokta müzakere edilmiş ve toplum önderleri olarak öğretmen ve imamların bu konuda duyarlılıklarının zirvede olması gerektiği, ancak bunun da yetersiz olduğu, zira medyadaki dezanformasyon neticesinde Siyonistlerin yalanlarına bizim bile inandığımız dile getirilmiş,  bu ortamda milleti daha da bilinçlendirmemiz gerektiği üzerinde ısrarla durulmuştur.

Bu bağlamda imam-hatip (ve/veya mezunu) olan ve İlahiyatçı olanların bu konudaki ayet ve hadisleri eğilip, bükülerek değil, günümüz hadiseleri ışığında uzmanlarından tekrar öğrenip, anlatmaları da üzerlerindeki diğer bir sorumluluktur.

Maalesef olanları tam yorumlayamayarak suçu hala Müslümanlarda aramaya çalışanlar olduğu gibi “Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu savaşta müslümanlar Yahudileri öldürürler. Hatta bir Yahudî taşın, ağacın arkasına gizlenir. Bunun üzerine o taş, o ağaç, “Ey müslüman, Ey Allah’ın kulu! İşte arkamda bir Yahudi. Gel, onu öldür” der. Yalnızca garkad bir şey söylemez. Zira o, Yahudilerin ağaçlarındandır.” hadisini reddedenler de çıkmıştır. Her dönem çıkan bu kişilere reddiye olmak üzere Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN hocamızın 2006 yılında yazdığı ve Altınoluk dergisinde yayımlanan  “Yahudilerle Savaş Hadisi ve Bir Yanılgı” isimli makalesi okunmuş ve “FİLİSTİN İÇİN NE YAPABİLİRİM?” sorusunu kendimize sorarak toplantı tamamlanmıştır.