Yunus Emre İstişareleri VII

YUNUS EMRE İSTİŞARELERİ -7

08.02.2009

 

Din Görevlisi ve Öğretmenler arasında yapılan VII. Yunus Emre İstişare Toplantısından öne çıkan sonuçlar aşağıdadır:

  1. Kutlu Doğum haftası münasebetiyle çevremizde yarışmalar düzenlemeli ve düzenlenen yarışmalara katılma konusunda öğrencilerimizi teşvik etmeliyiz.
  2. Kutlu Doğum yarışmaları şu şekillerde yapılabilir:
    1. Peygamberime Mektup
    2. Kompozisyon
    3. Hikâye
    4. Na’t - Şiir
    5. Makale
    6. Hutbe
    7. Bilgi yarışması
  3. Yarışmalar okullarda, okullar arasında ve ya ilçede organize edilebilir.
  4. İl genelinde ya da Ülkemiz genelinde tertip edilen yarışmalara öğrencilerimizin katılması sağlanır.
  5. Kutlu Doğum sitesi tarafından düzenlenen büyük yarışma çevremizde duyurulur, yarışmanın afişleri okullarımızda asılır.
  6. İslam Bilim ve Teknoloji Eserleri Tarihi Müzesine öğretmen ve din görevlileriyle bir gezi yapılacaktır. Gezinin tarihi daha sonraki toplantılarda belirlenecektir.
  7. Hiç okula gitmemiş veya okulu terk etmiş öğrencilerin İlköğretimden mezun olabilmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “YETİŞTİRİCİ SINIF UYGULAMASI” çevremizde bu durumda çocukları olan ailelere bildirilecektir. Bu durumda olan çocuklar yetiştirici sınıf uygulamasıyla sıkıntı çekmeden İlköğretim mezunu olabileceklerdir. Okullarında “YETİŞTİRİCİ SINIF UYGULAMASI” açmak isteyen ve ayrıntılı bilgi almak isteyenler Bican Veysel Yıldız Bey ile irtibat kurmalıdır. (05068704313)
  8. EDAM başkanı Alpaslan DURMUŞ Bey konuşmasında eğitimin yenilemek ve yinelemek işi olduğunu ancak hem yenilemenin hem de yinelemenin uygun ortamlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek eğitimde materyal üretmenin ve kullanmanın önemine değinmiş, konuyla ilgili birkaç örnek vermiştir.
  9. Eğlenceli Din Eğitimi ve Kültürü Dergisi BİRDİRBİR’in Şubat sayısı Filistin özel sayısı olarak çıkmıştır. Ayrıca eğitimcilerin istifade edebilmesi için busayının tamamı pdf formatında internetten indirilebilmektedir. Elli adet ve üstünde siparişler için dergi fiyatının 1.5 lira olduğu Alpaslan Bey tarafından bildirilmiştir.
  10. Birdirbir dergisinin okullarda öğrencilerimiz için geliştirici birçok oyun içermektedir. Ayrıca DKAB derslerine yardımcı materyal ve etkinlikler açısından oldukça zengin bir birikimi vardır. Öğrencilerimize dergiyi tanıtmak ve onların abone olmasını sağlamak dersimize katkı sağlayacaktır.