Yunus Emre İstişareleri XI

YUNUS EMRE İSTİŞARELERİ 11

12.04.2009

X. İstişarenin Devamı Niteliğindedir

 

Gündem:          Kutlu Doğum Haftası

Katılımcı:         Abdülhamit RAMAZANOĞLU

(http://www.kutludogum.net EDİTÖRÜ)

 

İSTİŞARE SONUÇLARI:

 

  1. http://www.kutludogum.net in düzenlediği yarışmanın ana hatları duyuruldu

 

1. Mektup Yarışması - İlköğretim Düzeyi

“Hz. Peygamber (s.a.v.)'e Mektup”

 

2. Kompozisyon Yarışması - Lise Düzeyi

"Hz. Peygamber (s.a.v.)'in Sizi En Çok Etkileyen Yönü"

 

3. Hutbe Yarışması - Genel (daha çok imamlar için)

"Hz. Peygamber (s.a.v.)"  Konulu Hutbe Yarışması

 

4. Hikaye Yarışması – Genel (herkese açık)

"Hz. Peygamber (s.a.v)" Temalı Hikaye Yarışması

 

http://www.kutludogum.net/haber_detay.php?haber_id=100046

 

  1. CAMİ YERİNE FİKİR İNŞASI: Yarışmanın ödüllerinin (umre, bilgisayar) maliyetlerinin tahmin edildiği gibi yüksek olmadığı anlatıldı. Ancak zenginlerimizin cami ve bina inşa etmeye gönüllü olduğu gibi düşünce inşa etmeye, sevgi inşa etmeye de gönüllü olmalarının bu tür etkinliklerin kalitesini, çeşitliliğini ve sayısını artıracağına dikkat çekildi.

 

  1. YARIŞMANIN ÖDÜL TÖRENİ 24 Nisan Cuma akşam saat: 19:00 da Bağlarbaşı İETT Kültür Merkezinde yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir.http://www.kutludogum.net/gece.php
  2. DKAB Öğretmenleri,
  • Kutlu doğum için gezi hattı : gezi kulübü yardımı ile içerisinde mevcut imkanlar dahilinde cami, kütüphane, müze, sergi, tiyatro, gösteri vb. kutlu doğum ile bir şekilde ilgili yerlerin ve etkinliklerin de bulunduğu bir gezi yapabilirler.
  • Camiye yönlendirmek için röportaj, fotoğraf, slayt, hadis araştırması vb. ödevler verilebilir. İmam ile anlaşılarak cami görevlisinin ödev için gelen öğrencilere kutlu doğum merkezli eserler hediye etmesi temin edilebilir.
  • Her derse Peygamberimizden bir hatıra ile başlanabilir.
  • Her derse bir hadis ile başlanabilir.
  • Hadis ezberleyenlere kitap hediye edilebilir.
  • Müftülüklerden birçok kitabı doğrudan da isteyebilir. Bu konuda müftülüklerimiz çok anlayışlılar. http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp
  • Diyanetten “Peygamberimi Öğreniyorum” kitabı istenebilir. http://www.diyanet.gov.tr/turkish/default.asp
  • DUVAR GAZETESİ: öğrencilerin çalışmalarının yoğun olarak yer alacağı her sınıfa bir kutlu doğum haftası duvar gazetesi hazırlanabilir.
  • Not İle değil de kitap, çıkartma gibi farklı ödüllerle teşvik edilmesinin daha güzel olacağı vurgulandı.
  • LOKUM, GÜL, GÜL SUYU: DKAB Öğretmeni ya da görevli öğrenciler bir ders esnasında girerek sınıf adına o andaki ders öğretmenine gül, lokum hediye edebilirlerYa da tüm sınıfa lokum verilebilir.. (Ortalama 2000 kişiye 50 TL lik lokum yetmektedir.)

 

  1. İMAMLARIMIZ
  • Namazın sünneti bitince farzına başlamadan önce bir hadis-i şerif okuyabilirler.
  • KUTLU DOĞUM PİLAVI: Cemaatin imkânları kullanılarak pilav günü yapılabilir. Maliyeti çok olmamasına rağmen cami önünden geçen herkese de kutlu doğum haftasını haber vermesi açısından önemli bir etkinlik olarak yapılabilir.
  • KUTLU DOĞUM İKRAMI: Cami cemaatine yapılabileceği gibi, o anda camide bulunmayan kişilere de (esnaf, öğrenci, genç, yaşlı) ulaşmak için lokum, şeker, vb. gibi bereketli ikramlar temin edilerek imam tarafından ikram edilebilir.
  • CEMAATE KİTAP HEDİYESİ: Müftülükler, yardımseverler, belediyeler aracılığıyla temin edilecek kitapların kendi cemaatine ya da cami dışında bulunan kişilere gülsuyu tutularak hediye edilmesi yapılabilir.
  • YAKINDAKİ OKULA KİTAP HEDİYESİ: Cami çevresindeki okul ile uygun şartlar varsa öğretmenlere belki öğrencilere kitap hediye edilebilir.
  1. KUKLA TİYATROSU: Okullarda Öğrenciler için kukla tiyatroları oynatılabilir. Vural EYİKAN: 0505 656 92 10 (İstanbul)

 

  1. KİTAP HEDİYESİ: Uygun fiyatlı kampanyalı kitaplar hediye edilebilir.